Home / Uncategorized / Ambasadorul Elvetiei a venit la un picnic francofon in Neamt

Ambasadorul Elvetiei a venit la un picnic francofon in Neamt

Ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet, şi adjunctul acestuia, Marc Bruchez, au participat, marţi, 17 martie, la Piatra Neamţ, la o întâlnire cu autorităţile locale şi judeţene. Pe lângă prefectul judeţului, Ioan Vlad Angheluţă, la această întrunire au mai participat Emilia Arcan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, primarii din Roman, Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ şi Bicaz şi reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

ambasador 02Aflat pentru prima dată în calitate oficială în judeţul Neamţ, ambasadorul Elveţiei a declarat că este plăcut impresionat de locuri şi de ospitalitatea moldovenească. Vizita actuală se datorează promovării săptămânii francofoniei, care se va materializa printr-un picnic francofon la un liceu din Piatra Neamţ. Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet a vizitat Fundaţia WKMS, organizaţie neguvernamentală elveţiană, dedicată copiilor orfani, familiilor monoparentale şi persoanelor vârstnice aflate în dificultate. Fundaţia a fost înfiinţată în anul 2000, de Peter Maag, persoană care a investit în Neamţ, până acum, cinci milioane de euro, în proiecte concrete dedicate acestor categorii defavorizate.

“Am încercat să punem în funcţiune mici proiecte, pentru ca autorităţile locale să pregătească dosare concrete care să atragă interesul întreprinderilor elveţiene. Avem o Cameră de Comerţ Elveţiană, foarte mică, cu mai puţin de 100 de întreprinderi înregistrate, şi dorim ca, în urma discuţiilor noastre, să găsim posibilităţi de colaborare în diverse domenii, altele decât cele dedicate promovării proiectelor culturale şi educaţionale”, a declarat Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet.

Ambasadorul Elveţiei la Bucureşti a mai vizitat Neamţul şi în 2013, dar atunci nu a fost în calitate oficială.

“Profităm de prezenţa dumneavoastră în judeţ pentru a vă invita să stabilim o viitoare întâlnire între reprezentanţii departamentului economic al Ambasadei Elveţiei cu agenţi economici şi autorităţi locale nemţene. Ne dorim să avansăm în realizarea unor proiecte concrete, în care să folosim expertiza partenerilor elveţieni în domenii precum turismul şi protecţia mediului”, a afirmat Ioan Vlad Angheluţă, prefectul judeţului Neamţ.

În încheiere, reprezentantul Guvernului în teritoriu şi-a exprimat întreaga disponibilitate pentru a demara o cooperare bilaterală de succes în domeniul economic şi turistic, în care să fie valorificată experienţa camerelor de comerţ şi a agenţilor economici din ambele ţări.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

Fiscul Bicaz este executat silit

La începutul acestei săptămâni, Judecătoria Bicaz a admis, în premieră pentru instanţele din România, o ...