Home / Stiri / Locale / Luna Padurii, amplu program pus la cale de Directia Silvica

Luna Padurii, amplu program pus la cale de Directia Silvica

• timp de o lună, în intervalul 15 martie-15 aprilie, la toate ocoalele silvice din judet sînt fi deschise santiere de împăduriri • în paralel, silvicultorii vor organiza, în unităti scolare, manifestări si actiuni dedicate Lunii Plantării Arborilor •
Ca si în anii anteriori, în perioada 15 martie-15 aprilie, silvicultorii nemteni desfăsoară o serie de activităti dedicate unuia dintre cele mai importante evenimente ale anului – Luna Pădurii. Cu această ocazie, conducerea Directiei Silvice a invitat locuitorii judetului, autoritătile, scolile, dar si alte institutii ce îsi doresc să fie aproape de natură, să participe alături de personalul silvic la aceste actiuni. În acest sens, silvicultorii au făcut publică lista santierelor de împăduriri deschise cu ocazia Lunii Plantării Arborilor 2015. Ieri, pe o suprafată a Ocolului Silvic Roman a fost împăduriti 3,2 hectare, iar pe 18 martie, la Ocolul Roznov a fost împădurită o suprafată de 0,5 hectare. Astfel de activităti vor continua si în perioada următoare, iar cei care doresc să participe sînt rugati să-i contacteze pe sefii de ocoale. Programul pentru următoarele trei săptămîni al activitătilor este următorul: Ocolul Silvic Tazlău – 6 aprilie, Ocolul Silvic Vaduri – 15 aprilie, Ocolul Silvic Tarcău – 13 si 15 aprilie, Ocolul Silvic Brates – 23 aprilie, Ocolul Silvic Bicaz -15 aprilie, Ocolul Silvic Poiana Teiului -1 aprilie, Ocolul Silvic Borca – 7 aprilie, Ocolul Silvic Văratec – 26 martie, Ocolul Silvic Tîrgu Neamt – 2 aprilie, Ocolul Silvic Gîrcina – 31 martie, Ocolul Silvic Horia – 1 aprilie.
De asemenea, Directia Silvică Neamt va organiza mai multe manifestări în grădinite, scoli gimnaziale si licee din judet. În această primăvară va fi supusă unor lucrări de regenerare o suprafată de 544 ha de teren aflată în proprietatea publică a statului si în administrarea Directiei Silvice Neamt. Din cele 544 hectare, 337 sînt regenerări naturale, 207 sînt regenerări artificiale, 44 completări curente si două de refaceri pentru plantatiile calamitate în anul 2014. Vor fi folositi peste 1.163.000 de puieti forestieri, asigurati în proportie de 100% din pepinierele Directiei Silvice Neamt. Mai multe detalii aici.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3