Home / Stiri Locale / Servicii in plus oferite de medicii de familie

Servicii in plus oferite de medicii de familie

Medicii de familie ar putea oferi servicii medicale suplimentare pacienţilor de pe listele lor, începând cu data de 4 mai. Modificările aduse la contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în anul 2015 aduc o serie de noutăţi menite să asigure un acces mai bun al pacienţilor la serviciile medicale. Noutăţile sunt legate de medicina de familie, prin dublarea consultaţiilor la domiciliu dar şi pentru alte servicii.

Potrivit moului contract cadru, doctorii de familie care au aparatură şi competenţele necesare pot efectua şi interpreta un EKG pentru monitorizarea bolilor cardiovasculare confirmate, ecografii generale şi spirometrie. Aceasta din urmă este recomandată când există suspiciunea unei boli precum astmul. Prin acest test respirator se măsoară cantitatea de aer care intră şi iese prin plămâni şi se efectuează cu ajutorul unui aparat numit spirometru.

„Serviciile medicale adiţionale reprezintă servicii care se oferă opţional în cabinetele medicilor de familie, exclusiv asiguraţilor de pe lista proprie. Aceste servicii sunt acordate numai în cadrul cabinetelor care au dotarea corespunzătoare, iar medicul de familie are competenţa dobândită prin parcurgerea unui program educaţional specific, certificat suplimentar“, potrivit juristului Radu Firăstrău, preşedintele CAS Neamţ.

SURSA: REALITATEAMEDIA.RO

Check Also

Romania a ajuns la 156 de decese. O tara isi pune cadavrele in sicrie de carton

Ne apropiem de 1,3 milioane de oameni infectati cu COVID-19 in intreaga lume. Pandemia a ...