Home / Stiri Locale / Elena Laiu ramane inspector acolar general adjunct

Elena Laiu ramane inspector acolar general adjunct

Cel de-al doilea post de inspector şcolar va fi ocupat de profesoara Gabriela Banu, până la organizarea unui nou concurs.

Profesoara Elena Laiu a trecut cu bine de concursul pentru ocuparea postului de inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ, programat vineri, 15 mai, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ). Pentru ocuparea celor două posturi de inspector şcolar general adjunct au candidat patru cadre didactice – Elena Laiu, Ioan Milea, Elena-Cristina Sasu şi Lăcrămioara Secară.

Experienţa în ISJ Neamţ a fost un avantaj pentru profesoara de engleză Elena Laiu. Ea a fost singurul candidat din Neamţ care a reuşit să câştige concursul.

Actualul inspector şcolar adjunct este profesor titular la Seminarul Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ. Este cadru didactic cu gradul I, are o vechime de 12 ani în învăţământ şi ocupă funcţia de inspector şcolar general adjunct din anul 2012.

Învăţătorul Ioan Milea s-a oprit la proba a doua a concursului. Dascălul nu a ataşat la dosar toate documentele doveditoare. El se va întoarce la Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” din Pângăraţi, unde este titular.

Pentru fotoliul de inspector şcolar general adjunct s-a înscris şi profesoara de biologie Elena-Cristina Sasu, director adjunct al Şcolii Gimnazială nr. 2 din Bicaz, dar aceasta nu s-a prezentat la concurs.

Profesoara Lăcrămioara Secară s-a retras după proba scrisă a concursului. Este titulară la Liceul Tehnologic “Spiru Haret” din Piatra Neamţ şi a pierdut concursul pentru şefia Casei Corpului Didactic (CCD) Neamţ, funcţie pe care a deţinut-o din 2012 până anul trecut, când postul de director al CCD a fost ocupat de profesoara Florentina Moise Vasiliu.

Pentru cel de-al doilea post de inspector şcolar general adjunct, ocupat în prezent de profesor Gabriela Banu, va fi organizat concurs la o dată pe care o va stabili MECŞ.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

SERVICE AUTO MAIO TRUCK VANATORI – NEAMT