Home / Stiri / Locale / Cresc salariile in Sanatate datorita cardului de sanatate

Cresc salariile in Sanatate datorita cardului de sanatate

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că, de la 1 iulie, preţurile la medicamente vor scădea cu 20% şi că în România se vor găsi cele mai mici preţuri la medicamente din Europa. “Lista preţurilor medicamentelor se regăseşte pe site-ul Ministerului Sănătăţii, iar fiecare pacient va putea verifica acolo cât costă medicamentul de care are nevoie”, a precizat Radu Firăstrău, preşedintele-director al Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ. Ministrul Sănătăţii a promis că economiile care se vor face după introducerea cardului naţional de sănătate şi cele din scăderea preţului la medicamente vor fi redirecţionate către cheltuielile de personal şi introducerea unor noi tratamente.

“Numai prima lună de implementare a cardului ne-a dus la o economie de 100 milioane lei, ceea ce este un prim pas bun înainte, zic eu, bani pe care orice guvern, de acum înainte, îi va redirecţiona către cheltuielile de personal. Celelalte economii pe care le facem – medicamente, gestiune mai bună – vor rămâne pe partea de tratamente şi achiziţii de echipamente”, a spus ministrul Bănicioiu.

Reprezentanţii Sindicatului Sanitas sunt încântaţi de această veste şi speră la o creştere salarială într-o perioadă cât mai scurtă. “Considerăm că această măsură (n.r – scăderea preţului la medicamente), susţinută constant de organizaţia noastră, este binevenită pentru toţi pacienţii beneficiari ai tratamentelor medicamentoase şi ne exprimăm încrederea că domnul ministru Nicolae Bănicioiu îşi va onora promisiunea făcută în faţa Consiliului Naţional Sanitas, şi anume aceea că, din economiile realizate în sistem odată cu introducerea cardului de sănătate şi reducerea preţului la medicamente, un procent important se va regăsi în majorarea veniturilor salariaţilor din Sănătate”, a declarat Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3