Home / Stiri / Locale / Incepe admiterea in liceu

Incepe admiterea in liceu

Absolvenţii claselor a VIII-a află pe 15 iulie la ce liceu au fost admişi.

Prima etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii anului şcolar 2015 – 2016, începe pe 3 iulie.

În perioada 3 – 7 iulie are loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii claselor a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a. Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii proveniţi din alte judeţe are loc la centrul special desemnat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ.

Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator are loc în perioada 4 – 8 iulie. Termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată este 9 iulie. Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene la Centrul Naţional de Admitere are loc pe 10 iulie.

Între 11 – 12 iulie are loc verificarea şi corectarea bazelor de date de către Comisia Naţională de Admitere şi comisiile de admitere judeţene şi transmiterea modificărilor la comisia naţională. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor claselor a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor are loc la 14 iulie. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a locurilor neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat se face pe 15 iulie. Tot în această zi are loc afişarea de către fiecare unitate de învăţământ liceal a listei candidaţilor în acea unitate. În perioada 16 – 24 iulie se desfăşoară depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3