Home / Stiri Locale / Bacalaureat 2015 – candidatii si-au aflat rezultatele de pe internet: Rata de promovare este de 70,38%, cea mai buna din ultimii cinci ani

Bacalaureat 2015 – candidatii si-au aflat rezultatele de pe internet: Rata de promovare este de 70,38%, cea mai buna din ultimii cinci ani

Ca o constatare generală, promovabilitatea la nivel de judeţ, înainte de rezolvarea contestaţiilor, este cea mai bună din ultimii cinci ani: 70,38% – în creştere cu cinci procente faţă de anul trecut, şi cu aproape 12% faţă de 2013!

La nivel de judeţ, potrivit datelor centralizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, 3.011 dintre candidaţii care au susţinut toate probele de examen şi nu au fost eliminaţi au fost declaraţi reuşiţi. În total, pe liste s-au regăsit 4.493 de candidaţi, 4.278 fiind prezenţi la toate probele. Au fost 215 absenţi şi zece eliminaţi.

Din păcate, anul acesta în Neamţ nimeni nu a reuşit să obţină media perfectă 10. Dar câţiva candidaţi au fost foarte aproape de acest deziderat. Cea mai mare medie la nivel de judeţ – 9,96 – îi aparţine şefului de promoţie de la Colegiul Naţional „Petru Rareş“ Piatra-Neamţ, olimpicul Titus Ştefan Dascălu. Titus a luat note de 10 la limba şi li-teratura română şi la fizică, şi 9,90 la mate-matică.

SURSA: REALITATEAMEDIA.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 2