Home / Stiri / Locale / Elevii de nota 10 vor fi recompensati de Guvern

Elevii de nota 10 vor fi recompensati de Guvern

Elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei, iar cei care au obţinut 10 la Evaluarea Naţională vor primi câte 1.000 de lei.

88 de absolvenţi de liceu din întreaga ţară, care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, vor beneficia de câte un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei, după cum s-a decis, miercuri, în şedinţă de guvern. De asemenea, conform hotărârii de guvern aprobate, cei 457 de absolvenţi de clasa a VIII-a, promoţia 2015, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, vor primi câte un stimulent financiar în valoare de 1.000 de lei.

Printre cei premiaţi se numără doi elevi din Piatra Neamţ, de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” – Bianca Elena Cucoş şi Titus Ştefan Dascălu, singurii din judeţ care au obţinut media 10 la Bacalaureat, şi 14 elevi de la mai multe şcoli din judeţ, care au obţinut media 10 la examenul Evaluare Naţională.

Sumele necesare acordării stimulentelor financiare se alocă din bugetul aprobat pe anul 2015 Ministerului Educaţiei. “Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrată a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”, se precizează într-un comunicat al Executivului.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3