Home / Stiri / Locale / Nemtean castigator la Concursul national al fasonatorilor mecanici

Nemtean castigator la Concursul national al fasonatorilor mecanici

Regia Naţionala a Pădurilor a organizat a VI-a ediţie a Concursului naţional al fasonatorilor mecanici. Pentru a patra oară, din cele şase ediţii disputate, câştigător a fost declarat Constantin Tudosia, de la Direcţia Silvică Neamţ – Ocolul Silvic Poiana Teiului.
În perioada 16 – 19 iunie, Regia Naţionala a Pădurilor – Romsilva a organizat, la Direcţia Silvică Vâlcea, la Obârşia Lotrului, a VI-a ediţie a Concursului naţional al fasonatorilor mecanici.
Istoria competiţiei a început în urmă cu şase ani, atunci când s-a organizat, la Direcţia Silvică Prahova, prima ediţie. În anii ce-au urmat, gazde au fost, în ordine: Direcţia Silvică Prahova, Direcţia Silvică Neamţ, Direcţia Silvică Bacău, Direcţia Silvică Timiş, Direcţia Silvică Alba, respectiv Direcţia Silvică Vâlcea, în acest an.

Iniţiatorii acestui concurs au fost inginerul Septimiu Munteanu, de la Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, inginerul Roxana Pavelescu, de la Direcţia Silvică Prahova, inginerul Viorel Timişescu, de la Direcţia Silvică Neamţ, inginerul Gheorghe Popa, Direcţia Silvică Bacău, inginerul Cezar Straton, Direcţia Silvică Suceava. Concursul este înscris ca activitate în Contractul Colectiv de Muncă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

La ediţia din acest an au participat 29 de concurenţi fasonatori mecanici, din tot atâtea direcţii silvice din ţară. Şi de această dată, pentru a patra oară din cele şase ediţii disputate, câştigător a fost declarat Constantin Tudosia, de la Direcţia Silvică Neamţ – Ocolul Silvic Poiana Teiului, cu 1.377 de puncte, urmat de Nicolae Tărşăreanu, de la Direcţia Sivică Prahova – Ocolul Silvic Slănic, cu 1.252 puncte, iar pe locul trei s-a clasat Sebastian Mihoc, de la Direcţia Silvică Alba – Ocolul Silvic Cugir, cu 1.203 puncte. Concursul fasonatorilor mecanici cuprinde cinci probe: doborârea arborelui la punct fix, schimbarea lanţului, tăierea combinată, tăierea de precizie şi curăţirea de crăci a trunchiului.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3