Home / Actualitatea Nemteana / Contribuabilii mijlocii din Neamt vor fi administrati de Directia Finantelor Iasi

Contribuabilii mijlocii din Neamt vor fi administrati de Directia Finantelor Iasi

După ce marii contribuabili au fost mutaţi, în urmă cu zece ani, din administrarea direcţiilor judeţene de finanţe, în cea a direcţiei centrale, de la Bucureşti, a venit rândul acum ca judeţele să fie lăsate şi fără contribuabilii mijlocii, cu toate implicaţiile economice induse de această măsură.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, începând cu 1 februarie 2016, contribuabilii mijlocii de pe raza judeţelor Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani, Suceava şi Vaslui vor fi administraţi de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, prin Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, constituită la nivelul regiunii conform articolului 1, alineat 1, din ordinul 3702/2015. Prin urmare, începând cu prima zi din februarie, contribuabilii mijlocii nu vor mai putea efectua plata obligaţiilor fiscale în judeţul unde îşi au sediu, ci vor trebui să se adreseze Trezoreriei municipiului Iaşi.

Dincolo de faptul că, prin această măsură, sume importante de bani pleacă din judeţ către centrele regionale, mutarea implică şi cheltuieli suplimentare pentru administratorii firmelor vizate. Chiar dacă unele proceduri se pot efectua de la distanţă, cu siguranţă nu vor fi puţine situaţiile în care reprezentanţii firmelor respective vor avea de făcut lungi drumuri la Iaşi pentru a depune ori semna documente.

În total, 1.500 de contribuabili mijlocii din cele şase judeţe ale Moldovei vor fi administrate de această nouă structură din cadrul Direcţiei Regionale a Finanţelor Iaşi. Dintre aceştia, 231 sunt din judeţul Neamţ.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3