Home / Stiri / Locale / Tabara sociala organizata de voluntarii Musatini in Parcul Natural Vinatori Neamt

Tabara sociala organizata de voluntarii Musatini in Parcul Natural Vinatori Neamt

Voluntarii Muşatini şi câţiva dintre copiii de la centrul after-school “Calistrat Hogaş” au participat la o tabără socială în Parcul Natural Vânători Neamţ. Astfel, în perioada 8 – 11 februarie, zece copii de la centrul after-school “Calistrat Hogaş” şi cinci voluntari din cadrul Asociaţiei “Muşatinii” au luat parte la mai multe activităţi desfăşurate în tabăra socială organizată în Parcul Natural Vânători Neamţ.

“În cele patru zile de tabără, am reuşit să realizăm multe lucruri împreună: creaţii artizanale, produse fotografice, experienţe culturale, gastronomice sau drumeţii în aer liber. Voluntarii şi copiii noştri au format o adevărată familie, învăţând unii de la ceilalţi. Proiectul taberei a fost susţinut financiar în cadrul «Campionatului binelui», o iniţiativă a BCR România, de către un grup de donatori extraordinari, cărora toţi le mulţumim şi pe această cale!”, a precizat profesorul Ovidiu Albert, preşedintele Asociaţiei “Muşatinii” Roman.

Experienţa a fost una foarte utilă şi pentru voluntarii Muşatini care lucrează cu copiii din centru. “Pentru mine, această experienţă este definită de trei termeni importanţi: organizare, responsabilitate şi creativitate! Toate acestea m-au făcut să înţeleg că fiecare zi care trece fără un rezultat este un eşec. Tabăra nu a fost un eşec, a fost cu mult peste limită: activităţi, jocuri cu elevii şi drumeţii nenumărate. Copiii prezenţi au dăruit din puritatea şi gingăşia vârstei lor tuturor din jur. Au fost receptivi şi s-au distrat la atelierele de lucru şi la celelalte activităţi non-formale. Pe parcursul taberei, am înţeles că cei din jurul meu – copii, voluntari şi coordonatori – au un rol foarte important în dezvoltarea mea personală”, a declarat Roxana Cătălina Andrioaie.

Tabăra a fost organizată sub egida SNAC (Strategia Naţională de Acţiune Comunitară) şi a presupus implicarea mai multor ONG-uri (Asociaţia “Muşatinii” Roman, Fundaţia “Episcop Melchisedec Ștefănescu”) şi instituţii (Parcul Natural Vânători, Colegiul Naţional “Roman-Vodă”, Școala Gimnazială “Calistrat Hogaş” Roman), interesate în dezvoltarea personală a copiilor şi adolescenţilor.

SURSA: ZIARULDEROMAN.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3