Home / Stiri / Locale / Presedintele Emilia Arcan i-a premiat pe cei mai buni voleibalisti ai tarii

Presedintele Emilia Arcan i-a premiat pe cei mai buni voleibalisti ai tarii

*Ea a oferit medalii băieților de la echipa din Zalău *Învingătoarele la Cupa Națională de Volei au fost fetele de la Târgoviște, cărora le-a oferit medaliile primarul Dragoș Chitic

Festivitatea de premiere a celor mai bune echipe românești la volei, fete și băieți, avea să aducă pe teren șefii județului și ai municipiului Piatra Neamț – președintele Consiliului Județean, Emilia Arcan și primarul orașului, Dragoș Chitic. Șefa legislativului nemțean a oferit cupa campionilor de la Zalău, iar primarul, fetelor de la Târgoviște.

Emoția oferirii medaliilor către voleibaliști a fost extrem de mare pentru Emilia Arcan, neobișnuită cu astfel de festivități. „Am trăit multe momente emoționante la viața mea, dar duminică, 10 aprilie, mi-a fost dat să trec printr-o experiență uluitoare! Alături de iubitori ai sportului, m-am aflat în tribună, la Sala Polivalentă din Piatra Neamț, acolo unde s-a jucat finala Cupei de Volei a României. A fost o zi cu mari emoții pentru mine, simplu spectator, fascinat de ceea ce am văzut în teren, uimită de frenezia jucătorilor, de lupta asiduă pentru fiecare minge, lovitură… Ce să spun, la final, când am avut onoarea de a-i felicita pe băieții câștigători, aș fi vrut să îi felicit pe toți cei care au intrat în teren, să nu fie învinși și învingători, ci să guste cu toții din paharul victoriei, să nu văd fețe triste, oameni sfârșiți… Desigur, același lucru mi l-am dorit și pentru fete, pentru că am văzut cât de mult s-au străduit în teren! Din păcate, așa e în sport – doar unul singur câștigă! Le mulțumesc tuturor sportivilor pentru spectacolele oferite. De asemenea, mulțumesc organizatorilor acestei importante competiții, care au mizat pe Piatra Neamț, pe ospitalitatea noastră, pe buna colaborare cu autoritățile, făcând orașul nostru capitală a voleiului românesc! A fost o reușită totală, de vineri seara și până duminică, după festivitatea de premiere! M-am bucurat să aflu că în sală erau oameni din alte orașe, alte județe, veniți la Piatra Neamț pentru spectacolul din teren. Sper că au plecat mulțumiți de ceea ce le-au oferit cei mai buni voleibaliști ai țării. Pentru câteva zile, la Piatra Neamț au fost echipele care se bat pentru aur, inclusiv cele care nu au intrat în finala de duminică! Specialiștii apreciază că au fost meciuri grele, iar finala, în care învingători au fost băieții de la Zalău și fetele de la Târgoviște, a fost bomboana de pe tort. La propunerea Federației Române de Volei, am avut onoarea de a-i premia pe câștigători. M-a emoționat enorm zăngănitul celor douăsprezece medalii de aur! M-am convins câtă muncă e pe «reversul» lor. Felicitări Zalău! Felicitări și învinșilor – băieții de la Baia Mare. Felicitări fetelor de la Târgoviște, învingătoare în fața celor de la CSM București!“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Recunoașterea municipiului Piatra Neamț pe harta sportului românesc continuă cu meciurile în care România va juca cu Bulgaria, Elveția și echipa unei a treia țări pentru preliminariile Campionatului European de Handbal Feminin, pe 4 iunie. Iar toamna va fi marcată de alte evenimente sportive de anvergură la Piatra Neamț – calificările la Campionatele Europene de Volei Feminin. Preambulul acelor meciuri s-a consumat în ultimele zile, la Sala Polivalentă.

SURSA: ZIARULCEAHLAUL.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3