Home / Actualitatea Nemteana / Programari pe net la „buletine“

Programari pe net la „buletine“

• municipiul Roman a devenit a treia localitate din tară, după Timisoara si Iasi, care implementează un sistem de programare on-line la Evidenta Populatiei • persoana care solicită schimbarea cărtii de identitate poate rezerva timpul în care să se prezinte la ghiseu, fără a mai sta la coadă •
Roman este al treilea oras din tară, dupa Timisoara si Iasi, care a implementat o platformă on-line în vederea programărilor la Directia de Evidentă a Populatiei. Marti, 12 aprilie, conducerea administratiei locale a prezentat public noul sistem, care a devenit operational de ieri, 13 aprilie. Această interfată electronică permite rezervarea unui interval de timp în care persoana care a solicitat schimbarea cărtii de identitate să poată să se prezinte la ghiseu, fără a mai sta la coadă, sau a lua număr de ordine, pentru realizarea documentului. Ghiseul este special pentru acest lucru si permite preluarea online a 34 de solicitări, zilnic, în zilele cu program normal, si 24 de solicitări, în zilele cu program diferit de activitate, rezervat si pentru eliberarea documentelor. Timpul alocat pentru fiecare cerere este de 10 minute iar programul este martea si joia, de la 8.20 la 13 si de la 14 la ora 15, miercurea, de la ora 8.20 la 13 iar vinerea, de la 8.20 la 12. „În vederea desfăsurării în conditii optime a activitătii de lucru cu publicul, accesul cetătenilor la ghiseele de preluare a cererilor pentru eliberarea actului de identitate se poate face si în baza programărilor online pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Roman http://primariaroman.agentiawebmagnat.ro/programare-carte-identitate.html. Pentru început programările se pot face la un singur ghiseu. Durata unui interval de depunere a cererii pentru eliberarea actului de identitate este de 10 minute pentru fiecare persoană.
Programarea este gratuită si netransmisibilă, iar înainte de programare solicitantul se asigură că detine toate actele necesare depunerii cererii prin consultarea sectiunii documente necesare publicat pe pagina de internet. Iată că încă o promisiune de-a mea s-a materializat si vom elimina astfel cozile care se produceau, în anumite perioade, la ghiseele Directiei de Evidentă a Populatiei, pentru realizarea cărtilor de identitate. Multi nu au crezut că este posibil acest lucru, dar am dovedit încă o dată că o bună colaborare cu echipa de profesionisti din primărie poate veni în sprijinul romascanilor. Este un sistem performant care este mai perfectionat decît cel de la Iasi, de unde am preluat softul. Persoana care se programează va sti si cu ce acte trebuie să vină. Este un soft prietenos cu cei care îl utilizează. Nu pot fi făcute programări duble pentru că, în momentul rezervării unei ferestre de prezentare, nu ti se mai permite să accesezi acelasi interval de timp. Noi, ca administratie locală, sîntem constienti că timpul contribuabililor este pretios si de aceea am pus în functiune un astfel de sistem. Îi asigur si pe mai departe pe locuitorii din Roman că vom veni cu acele idei care să eficientizeze relatia cu administratia locală si să crească nivelul de calitate al serviciilor pe care le oferim“, a declarat primarul Laurentiu Leoreanu.

SURSA: MONT.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3