Home / Stiri / Locale / Inainte de vacanta, nou regulament pentru organizarea excursiilor

Inainte de vacanta, nou regulament pentru organizarea excursiilor

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț atrag atenția cadrelor didactice asupra faptului că taberele, excursiile, expedițiile și alte activități de timp liber se vor organiza după noul regulament-cadru, aprobat de ministrul educației în urmă cu două zile.

Una dintre schimbările majore aduse de noul regulament este aceea că mută decizia privind aprobarea respectivei activități de la inspectoratul școlar județean la unitatea de învățământ, demers care urmărește simplificarea procesului organizatoric. A fost eliminată condiția ca documentația necesară aprobării deplasării să fie realizată cu o lună înainte. Pe de altă parte, regulamentul face distincție clară între activitățile realizate în localitatea în care se află unitatea de învățământ și cele din altă localitate, reducând astfel birocrația în cazul activităților derulate în localitate. Mai mult, a fost simplificat și formularul prin care părintele/tutorele legal își exprimă acordul de participare al copilului.

Regulamentul stipulează o serie de obligații și pentru toți participanții la tabere sau excursii: elevi, profesori și părinți. Nu în ultimul rând, acesta permite unităților de învățământ elaborarea unor regulamente proprii, adaptate specificului unităților de învățământ.

Regulamentul arată că profesorii care organizează tabere, excursii, expediții și alte activități de timp liber au obligația să ia toate măsurile în vederea asigurării condițiilor de siguranță ale elevilor ori preșcolarilor pe durata acestora, inclusiv să se asigure că existe acordul părintelui ori al tutorelui legal privind participarea copilului.

Pentru asigurarea securității elevilor, cadrele didactice organizatoare au cel puțin obligația să sesizeze autoritățile competente cu privire la toate aspectele care țin de siguranța și protecția participanților la activitate, să asigure câte un cadru didactic însoțitor pentru fiecare 10 elevi participanți, să ia măsuri de prevenire și reducere a riscurilor de vătămare a participanților, să adapteze activitățile la vârsta, stadiul de dezvoltare, nevoile și ritmul elevilor participanți.

De asemenea, cadrele didactice organizatoare trebuie să țină cont de o serie de aspecte logistice pe care trebuie să le aducă la cunoștința participanților. Printre acestea se regăsesc scopul și programul activității, obiectivele turistice care vor fi vizitate, durata deplasării (ziua, ora și locul plecării, respectiv sosirii), localitatea de destinație, unitatea de cazare și distanța până la aceasta, precum și pachetul de servicii privind transportul, condițiile de cazare și masă și dotările suplimentare din incinta unității de cazare, cum ar fi piscine, terenuri de fotbal sau tenis.

SURSA: ZIARULCEAHLAUL.RO

Check Also

COMEMORARE acd. Zoe Dumitrescu Busulenga – MAICA BENEDICTA part. 3