Home / Stiri / Locale / Proiectil găsit de un paznic de vânătoare, lăsat în grija unui poliţist

Proiectil găsit de un paznic de vânătoare, lăsat în grija unui poliţist

Un paznic de vânătoare din Poiana Largului a dat alarma după ce a găsit un element de muniţie neexplodat. Proiectilul a fost ridicat de pirotehnişti în ziua de 3 octombrie, după ce a stat o noapte “în custodia” unui poliţist din comuna Poiana Teiului.
“ Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre faptul că în satul Poiana Largului, comuna Poiana Teiului a fost descoperit un element de muniţie neexplodat, de către un bărbat de 41 de ani pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, fiind paznic de vânătoare. La locul intervenției s-au deplasat un ofiţer şi un subofițer cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au identificat muniţia, a stabilit zona de pericol şi zona de siguranţă, predând paza muniţiei pe timpul nopţii unui agent de poliţie din cadrul Postului de poliţie Poiana Teiului”, ne-a transmis ISU Neamţ, printr-un comunicat.
Echipa pirotehnică a revenit pe timp de zi, în data de 3 octombrie, când a ridicat proiectilul perforant de calibru 76 mm, provenit din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale şi nu au mai descoperit alte elemente de muniţie, relatează ziarulceahlaul.ro

Check Also

Zilele Cetatii Neamt Editia 2018