Home / Stiri / Locale / Concurs şcolar european, premiat cu o excursie la Bruxelles

Concurs şcolar european, premiat cu o excursie la Bruxelles

Liceenii nemţeni născuţi în anul 2000 au ocazia de a-şi pune la încercare talentul de traducător, cei mai buni dintre competitori fiind recompensaţi cu un trofeu şi o excursie de 3 zile la Bruxelles.
Liceele îşi vor înscrie elevii ppentru participarea la cea de-a XI-a ediţie a concursului „Juvenes Translatores” pe site-ul competiţiei, până la data de 20 octombrie, startul înscrierilor fiind dat pe 1 septembrie. Şcolile participante vor fi selectate aleatoriu, numărul acestora din fiecare ţară fiind stabilit în funcţie de numărul de locuri alocat fiecărei ţări în Parlamentul European. Data concursului este 23 noiembrie 2017. În aceeaşi zi, în toate statele membre ale UE, elevii vor traduce un text sub supravegherea cadrelor didactice. Traducătorii din cadrul Direcţiei Generale traduceri a Comisiei Europene vor evalua textele primite şi vor selecta cea mai bună traducere din fiecare ţară a UE. Testele se vor desfăşura în 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.
„Acest concurs oferă tinerilor oportunitatea de a descoperi traducerea, o activitate care încurajează schimbul de valori, de cunoştinţe, comunicarea şi discursul interactive. Scopul acestui concurs anual de traduceri este să promoveze, să recunoască şi să recompenseze învăţarea limbilor străine, precum şi să-i încurajeze pe tinerii lingvişti. Abilitatea de a vorbi limbi străine reprezintă un factor important pentru tinerii care intră pe piaţa muncii, angajatorii căutând în mod activ candidaţi multilingvi, capabili să se adapteze şi să reuşească într-un mediu internaţional”, a transmis, la ISJ Neamţ, Direcţia Generală Evaluare şi Monitorizare Învăţământ Preuniversitardin cadrul Ministerului Educaţiei.
Vor fi 28 de câştigători, iar ceremonia de premiere va avea loc la Bruxelles, la începutul anului 2018, relatează ziarulceahlaul.ro

Check Also

Zilele Cetatii Neamt Editia 2018