Home / Stiri / Locale / Lemn confiscat, mașina indisponibilizată și dosar penal pentru fals informatic

Lemn confiscat, mașina indisponibilizată și dosar penal pentru fals informatic

Un transport ilegal de lemn s-a soldat nu doar cu indisponibilizarea mașinii și confiscarea materialului lemnos, ci și cu un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic. Și totul a început de la vigilența polițiștilor de la Secția Rurală Urecheni care, în dimineața de 12 noiembrie, au văzut un ansamblu de vehicule, în comuna Țibucani, din care se descărca lemn în curtea unei societăți comerciale, care are drept profil exploatarea materialului lemnos.

“În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat că pentru semiremorcă nu există cod unic generat de aplicaţia specifică supravegherii transporturilor de materiale lemnoase – Wood Tracking”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. “În cauză s-a solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică-Biroul de Combaterea Delictelor Silvice şi Direcţia Silvică Neamţ. Ca urmare a inventarierii materialului lemnos, a rezultat un volum de 30,641 m.c. cherestea răşinoase descărcat, în valoare 16.454,20 lei și de 8,40 m.c. cherestea răşinoase aflată în depozit”.

Polițiștii au amendat cu 10.000 de lei firma care a efectuat transportul, au confiscat cheresteaua (30,641 mc) și ansamblul de vehicule, după care au constatat că, după verificările făcute de ei în bazele de date, a fost eliberat un aviz de însoțire secundar, motiv pentru care au întocmit un dosar penal pentru fals în înscrisuri și fals informatic, relatează zch.ro

Check Also

CONSTANTIN ILIESCU PRO ROMANIA TG NEAMT