Home / Stiri / Locale / Șef de grup infracțional prins la Piatra-Neamț! Prejudiciul este de 120.000 de euro!

Șef de grup infracțional prins la Piatra-Neamț! Prejudiciul este de 120.000 de euro!

Cristian Alexandru Cimpoieșu, de 32 de ani, din Bicaz, care era căutat de autoritățile italiene, a fost prins de polițiști, în ziua de 14 noiembrie, la Piatra Neamț.

”Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare european, fiind condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru infracțiuni de furt, aderare la grup infracțional și infracțiuni la regimul rutier”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Acesta a fost preluat de polițiști și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonanța de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore. Persoana a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Bacău, urmând a fi prezentată Curţii de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare”.

Grupul infracțional constituit de Cimpoieșu a făcut vâlvă în presa italiană. În afară de el, din grup mai făcea parte un singur român, iar restul membrilor erau albanezi. Ei au dat 7 lovituri la companii de electricitate și în șantiere navale, de unde au furat componente din cupru, kilometri de cabluri electrice pe care le-au topit ca să valorifice conductorii, dar și 4.000 de litri de combustibil. Prejudiciul estimat de autoritățile italiene este de 120.000 de euro, relatează zch.ro

Check Also

CONSTANTIN ILIESCU PRO ROMANIA TG NEAMT