Home / Stiri / Locale / Șef de grup infracțional prins la Piatra-Neamț! Prejudiciul este de 120.000 de euro!

Șef de grup infracțional prins la Piatra-Neamț! Prejudiciul este de 120.000 de euro!

Cristian Alexandru Cimpoieșu, de 32 de ani, din Bicaz, care era căutat de autoritățile italiene, a fost prins de polițiști, în ziua de 14 noiembrie, la Piatra Neamț.

”Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare european, fiind condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru infracțiuni de furt, aderare la grup infracțional și infracțiuni la regimul rutier”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Acesta a fost preluat de polițiști și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a emis ordonanța de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore. Persoana a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Bacău, urmând a fi prezentată Curţii de Apel Bacău, pentru confirmarea mandatului european de arestare”.

Grupul infracțional constituit de Cimpoieșu a făcut vâlvă în presa italiană. În afară de el, din grup mai făcea parte un singur român, iar restul membrilor erau albanezi. Ei au dat 7 lovituri la companii de electricitate și în șantiere navale, de unde au furat componente din cupru, kilometri de cabluri electrice pe care le-au topit ca să valorifice conductorii, dar și 4.000 de litri de combustibil. Prejudiciul estimat de autoritățile italiene este de 120.000 de euro, relatează zch.ro

Check Also

Jurnalistul Andrei Gheorghe a murit, la vârsta de 56 de ani

Jurnalistul Andrei Gheorghe, realizator de radio şi televiziune, a murit, luni seara, la vârsta de ...