Home / Stiri / Locale / Islandezi şi norvegieni, la Târgu-Neamţ, pentru un proiect destinat copiilor

Islandezi şi norvegieni, la Târgu-Neamţ, pentru un proiect destinat copiilor

O delegaţie de experţi din Islanda şi Norvegia, precum şi reprezentanţii Fondului Român de Dezvoltare Socială (FRDS) s-au aflat, miercuri – 22 noiembrie, la Târgu-Neamţ pentru a se întâlni cu echipa de implementare a proiectului „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“.

Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Târgu-Neamţ, oraşul fiind partener al Direcţiei Ge-nerale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, alături de comunele Răuceşti şi Pipirig, localităţi care au beneficiat de servicii în cadrul proiectului. Practic, prin intermediul centrului zonal au fost oferite servicii pentru 150 de copii dintre care 30 de etnie romă, proveniţi din familii vulnerabile.

Echipa de experţi din ţările nordice este formată din reprezentanţii unor entităţi care au contribuit la finanţarea proiectelor derulate în ţara noastră prin intermediul FRDS şi a Granturilor CORAI. Ei au vrut astfel să afle cum au fost folosite fondurile şi, mai ales, să ia contact cu beneficiarii şi echipele de implementare ale proiectelor. În cadrul întâlnirii de la Târgu-Neamţ a fost prezentat proiectul, au fost expuse cele mai frumoase lucrări ale copiilor realizate în cadrul activităţilor, iar experţii norvegieni şi islandezi au aflat cât de mult s-a schimbat viaţa celor mici. Vizita s-a încheiat cu un tur al Cetăţii Neamţului.

„Delegaţia străină s-a declarat încântată în mod special de faptul că prin intermediul finanţărilor la care au contribuit au oferit un viitor mai bun copiilor defavorizaţi, dar şi de locurile văzute, de căldura cu care au fost întâmpinaţi şi de profesionalismul gazdelor“, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC.

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“, demarat în martie 2015 şi fina-lizat la 31 octombrie 2016, a fost finanţat cu sprijinul financiar al

Programului RO 10 – CORAI, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială şi a avut o va-loare totală de 1.506.204 lei. Proiectul continuă pentru alţi 5 ani, până în 2021, aceasta fiind perioada de sustenabilitate, timp în care 150 de copii din localităţile Târgu-Neamţ, Pipirig şi Răuceşti vor beneficia în continuare de servicii, finanţarea fiind asigurată de această dată de Consiliul Judeţean prin DGASPC şi cele trei primării partenere, relatează realitateamedia.ro

Check Also

CONSTANTIN ILIESCU PRO ROMANIA TG NEAMT