Home / Stiri / Locale / Vin ninsorile?

Vin ninsorile?

Meteorologii ne informează că se schimbă aspectul timpului. La Piatra Neamț, în următoarele zile va ninge, iar vântul va avea unele intensificări izolate. Ziua, temperatura maximă a aerului nu va trece de 3 grade Celsius. Nopțile și diminețile rămân friguroase, cu valori cuprinse între minus 1 și minus 5 grade Celsius. Ieri după-amaiză, la Piatra Neamț, temperatura aerului arăta 1 grad Celsius și cu un grad mai mult la Roman. La Târgu Neamț se înregistrau 0 grade Celsius. La polul opus, pe masivul Ceahlău erau minus 6 grade Celsius. Tot acolo, grosimea stratului de zăpadă măsura 70 de centimetri.
În Moldova, în perioada 12-25 februarie, conform estimărilor realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, în prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne se vor situa, în medie, între 1 și 4 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori la mijlocul săptămânii și cu cele mai ridicate către sfârșitul acesteia. În cea de a doua săptămână, variațiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 2…3 grade Celsius, caracterizând un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului. Temperaturile minime vor fi negative pe întreg parcursul intervalului de prognoză, urmând a se situa, în medie, între minus 5 și minus două grade Celsius, cu cele mai scăzute valori pe 16, 17 și 25 februarie. Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și mai importante cantitativ va fi ridicată în intervalul 13 – 15 februarie, dar acestea se pot semnala, temporar și pe arii restrânse, aproape zilnic și în a doua săptămână de prognoză, relatează ziarulceahlaul.ro

Check Also

Conducere nouă la Poliția Târgu Neamț

Începând de pe 7 decembrie, prin ordin al inspectorului șef al IPJ Neamț, comisarul șef Paul Tablan, funcția de șef al Poliției Târgu Neamț este deținută, pe bază de împuternicire, de comisarul șef Costel Petcu.