Home / Stiri / Locale / Colonelul Nițică a atacat hotărârea prin care a fost achitat

Colonelul Nițică a atacat hotărârea prin care a fost achitat

Colonelul Ioan Nițică rămâne pus la dispoziția inspectorului general al IGSU, chiar dacă a fost achitat, în primă instanță de Tribunalul Militar Iași, pentru infracțiunea de “omisiunea sesizării”. Conform precizărilor făcute de biroul de presă al IGSU, ofițerul va fi repus în drepturile pe care le avea, inclusiv în funcția deținută anterior, numai după soluționarea definitivă a cauzei.

Colonelul Nițică a fost achitat, prin hotărârea pronunțată pe 25 ianuarie 2018, “conform dispozițiilor art. 16 alin. 1 lit. b teza finală Cod Procedură Penală”, care stabilește că nu se exercită acțiunea penală în cazul în care “fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. Parchetul Militar a atacat decizia instanței, prompt, a doua zi. Pe 1 februarie, colonelul Nițică a atacat și el hotărârea, probabil în ideea că i-ar fi fost favorabil alin. a al aceluiași art. 16, care spune clar “fapta nu există”. Procesul va ajunge la Curtea Militară de Apel București, care va pronunța hotărârea definitivă peste câteva luni, timp în care colonelul Nițică va rămâne la dispoziția șefului IGSU.

Contrar opiniilor conform cărora fiind o chestiune legată de serviciu, colonelul Nițică ar fi scăpat de proces dacă s-ar fi pensionat, IGSU a precizat: “în situația în care ofițerul ar fi trecut în rezervă, dosarul ar fi fost judecat în continuare”., relatează zch.ro

Check Also

CONSTANTIN ILIESCU PRO ROMANIA TG NEAMT