Home / Stiri / Locale / Pânceşti: Foc de armă, viceprimar bătut şi arestări

Pânceşti: Foc de armă, viceprimar bătut şi arestări

Doi tâlhari recidivişti s-au răzbunat
Doi indivizi, de 38 şi 27 de ani, ambii din Pânceşti, au fost prinşi de polițiștii Secției de Poliție Ion Creangă pentru infracțiuni de violare de domiciliu, loviri, distrugere și furt. Una dintre victime a fost chiar viceprimarul comunei, Vasile Judescu, în vârstă de 78 de ani. Acesta şi alte două persoane au căzut victime infractorilor dezlănţuiţi de furie, care au dorit să se răzbune pentru faptul că au fost martori într-un dosar penal care i-a vizat.
“Cele două persoane sunt cercetate pentru faptul că în cursul serii de 7 martie, ar fi pătruns fără drept în locuința unui bărbat de 78 de ani, din Pâncești, pe care l-ar fi agresat, după care s-au deplasat la o altă locuință din aceeași localitate de unde ar fi sustras alimente și ar fi distrus mobilier şi bunuri, creând un prejudiciu de aproximativ 5000 lei. Victimele sunt martori în dosarele penale, în care cei doi bărbați, bănuiți de săvârșirea faptelor, au fost condamnați anterior pentru fapte de tâlhărie”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.
În timp ce echipa de cercetare se afla la faţa locului privind cea de-a doua sesizare de furt și distrugere, polițiștii i-au surprins pe cei doi bărbați bănuiți în apropierea locuinței, încercându-se prinderea și imobilizarea lor, moment în care s-a făcut și uz de armă, fiind executat un singur foc. Aceștia au reușit să se sustragă urmăririi, însă au fost alertate toate echipajele de poliție și suplimentate forțele pentru prinderea lor.
Astfel, în dimineața zilei de 8 martie, tânărul de 27 de ani a fost depistat și ridicat de pe raza localității Pâncești, iar bărbatul de 38 de ani a fost depistat pe raza județului Vaslui, în apropierea penitenciarului, unde își executa pedeapsa închisorii și de unde fusese învoit pentru o zi, în perioada 07-08.03.2018. Bărbatul a fost preluat de polițiștii nemțeni pentru continuarea cercetărilor.
“În urma documentării activității infracționale, cele două persoane au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore și prezentate astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă.
În cadrul activităților de prindere au fost mobilizați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul I.P.J. Vaslui și efective de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Bacău2, a conchis inspectorul Elena Bulgărea.

Check Also

CONSTANTIN ILIESCU PRO ROMANIA TG NEAMT