Home / Stiri / Locale / Iarna revine în forță, cu ninsori și valori mai scăzute de minus 10 grade Celsius

Iarna revine în forță, cu ninsori și valori mai scăzute de minus 10 grade Celsius

Cine a crezut că am scăpat de iarnă s-a înșelat. În Neamț, din cauza unui val de aer polar, de duminică, vom da hainele de primăvară pentru bocanci și paltoane. Astfel, în unele nopți, va fi ger, cu minime de chiar și minus 12 grade Celsius. Pe lângă răcirea accentuată se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea unele intensificări izolate, spulberând zăpada.
Dar până atunci, astăzi, la Piatra Neamț, conform meteorologilor vremea va fi caldă și instabilă. La prânz, maxima aerului va urca până la 11 grade Celsus. Cerul va fi plin de nori. Mâine va ploua, iar valoarea maximă din termometre va indica 12 grade Celsius. Pentru duminică putem vorbi de o schimbare radicală a timpului, cu perioade de ninsori și lapoviță și o valoare maximă a aerului de 0 grade Celsius. În noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi minus 8 grade Celsius. Și luni va fulgui, iar dimineața se vor înregistra minus 12 grade Celsius. Ziua, temperatura aerului va arăta minus 5 grade Celsus. Și marți va ninge și va fi rece, cu valori mai scăzute decât normalul perioadei. În Moldova, în perioada 15-25 martie, conform estimărilor realizate folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, vremea va fi caldă din primele zilei ale intervalului, caracterizată de o medie a temperaturilor maxime de 12…14 grade Celsius și a celor minime de aproximativ 4 grade Celsius. Apoi, din data de 17 martie vremea va intra într-un proces de răcire, care va continua până pe data de 19 martie, când temperaturile nocturne vor fi negative. Ulterior, tendința vremii va fi una de încălzire treptată, astfel încât la sfârșitul intervalului de prognoză se va înregistra o medie a temperaturilor maxime comparabilă cu cea de la debutul intervalului, în timp ce valorile minime vor fi mai scăzute decât cele inițiale. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 17-19 martie, când se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate cantitativ, relatează ziarulceahlaul.ro

Check Also

Conducere nouă la Poliția Târgu Neamț

Începând de pe 7 decembrie, prin ordin al inspectorului șef al IPJ Neamț, comisarul șef Paul Tablan, funcția de șef al Poliției Târgu Neamț este deținută, pe bază de împuternicire, de comisarul șef Costel Petcu.