Home / Stiri / Locale / Un copil de 10 luni din Tîrgu Neamţ a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Un copil de 10 luni din Tîrgu Neamţ a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi

Un sugar a decedat la scurt timp după ce a fost transferat, în miez de noapte, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, fiind „în observaţie cu rujeolă şi pneumopatie acută”. Pentru confirmarea diagnosticului nu au fost recoltate probe, urmând ca acest lucru să se facă post-mortem… În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică Neamţ desfăşoară o anchetă epidemiologică.
Potrivit informaţiilor oferite de dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ, copilul în vârstă de 10 luni a fost internat în data de 5 aprilie la secţia de Boli Infecţioase – Spitalul Orăşenesc „Sfântul Dimitrie” Tîrgu Neamţ cu diagnosticul „observaţie rujeolă, pneumopatie acută”.
„În data de 7 aprilie 2018, ora 23.50 este transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, cu diagnosticul: „insuficienţă respiratorie acută, suspiciune rujeolă, pneumopatie acută, anemie carenţială, leucopenie intrainfecţioasă.
Copilul a prezentat o evoluţie nefavorabilă, astfel că, în dimineaţa zilei de 8 aprilie 2018, la ora 6, copilul decedează”, a precizat dr. Grădinaru.
În cursul zilei de ieri a fost efectuată necropsia, în urma căreia se va stabili şi diagnosticul de deces, fiind recoltată şi probă necroptică în vederea confirmarii ori infirmării diagnosticului de rujeolă, relatează ziarulceahlaul.ro

Check Also

SERVICE AUTO MAIO TRUCK VANATORI – NEAMT