Home / Stiri / Locale / Elevi nemţeni, medaliaţi la olimpiadele naţionale de istorie şi de chimie

Elevi nemţeni, medaliaţi la olimpiadele naţionale de istorie şi de chimie

Elevii nemţeni au strălucit şi la olimpiadele naţionale de istorie şi de chimie, revenind acasă medaliaţi.
Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează că, în perioada 2 – 6 aprilie 2018, la Alba-Iulia, s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Istorie. Județul Neamț a obținut premiul al II-lea, la nivel național, la clasa a X-a, mențiune la clasa a IX-a și un premiu special MEN, la clasa a XI-a. Lotul olimpic de istorie a reprezentat cu onoare județul Neamț la Olimpiada națională de Istorie, în ierarhia națională fiind plasat pe locul al IX-lea.
Astfel, la Olimpiada Naţională de Istorie, eleva Maria Miruna Vasîlca (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Tîrgu Neamţ, profesor îndrumător dr. Adina Cucoş-Grigore) a obţinut premiul al II-lea, eleva Ionela Simona Miron (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Roman Vodă” Roman, profesor îndrumător Ionuţ Ciocoiu) a fost recompensată cu Premiul special MEN, iar Ioan Octavian Luca (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Piatra Neamţ, profesor îndrumător Dan Irimia) a primit Menţiune.
„Transmitem recunoștința noastră elevilor olimpici și profesorilor îndrumători, le adresăm felicitări și le mulțumim pentru efortul lor! În an centenar, au scris o filă de istorie la a 41-a ediție a Olimpiadei Naționale de Istorie de la Alba-Iulia”, a declarat prof. Elena Preda, inspector școlar disciplina istorie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ.
Un alt lot de elevi din judeţul Neamţ a obţinut rezultate foarte bune la Olimpiada Naţională de Chimie, desfăşurată în perioada 2-7 aprilie 2018, la Craiova. Astfel, la cea de-a 52-a ediție a Olimpiadei Naționale de Chimie au participat 7 elevi din clasele VIII-XI. Rezultatele elevilor au fost bune, obținându-se trei mențiuni MEN. Elevii recompensaţi cu aceste premii sut: Andreea Grigoraş (clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Vasile Alexandri” Roman, profesor îndrumător Geanina Condurat), Ioana Ana Maria Leancă (clasa a IX-a, Ccolegiul Naţional „Roman Vodă” Roman, profesor Crenguţa Mihaela Burlacu) şi Elena Filip-Muraru (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, profesor Ionică Florica).
„Transmitem felicitările noastre elevilor pentru efortul susținut și pentru rezultatele obținute, mulțumirile noastre părinților pentru susținere și încredere în școala nemțeană de chimie și recunoștința noastră pentru cadrele didactice și laboranții care au susținut și întreținut spiritul competitiv al disciplinei prin pregătirea suplimentară a elevilor olimpici”, a declarat prof. Ioana Moga Tudoran, inspector specialitatea Chimie în cadrul ISJ Neamţ

Check Also

SERVICE AUTO MAIO TRUCK VANATORI – NEAMT