Home / Stiri / Locale / Conducerea ISJ Neamţ avertizează directorii de şcoli că riscă amenzi de până la 8.000 de lei

Conducerea ISJ Neamţ avertizează directorii de şcoli că riscă amenzi de până la 8.000 de lei

Elena Laiu, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, a transmis, la sfârşitul săptămânii trecute, către toate unităţile de învăţământ din subordine o adresă prin care avertizează directorii să respecte termenul limită de depunere a unor documente la Inspectoratul Teritorial de Muncă.
„Potrivit art.2 alin (2) din H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor fiecare angajator are obligaţia să trimită datele în registru, către inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială îşi are sediul, în ordinea angajării. Răspunderea pentru corectitudinea datelor trimise în registru revine în exclusivitate angajatorului”, a precizat prof. Elena Laiu, inspector şcolar general.
În cazul în care datele nu au fost transmise către Inspectoratul Teritorial de Muncă, directorii unităţilor de învăţământ sunt rugaţi să dispună de urgenţă măsurile transmiterii acestora conform prevederilor din HG nr. 905/2017. Cu această ocazie, conducătorii unităţilor de învăţământ au fost informaţi că netransmiterea de către angajator a datelor la termenele prevăzute de noul normativ se sacţionează cu amendă de la 5.000 la 8.000 lei.
Reamintim faptul că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat s-a făcut începând cu data de 1 ianuarie 2018, în conformitate cu noul Cod Fiscal, termenul fiind prelungit doar în ceea ce privește obligația de transmitere a datelor către REVISAL.

Check Also

SERVICE AUTO MAIO TRUCK VANATORI – NEAMT