Home / Stiri / Locale / Elev nemțean recompensat cu Premiu special de Societatea de Geografie din România

Elev nemțean recompensat cu Premiu special de Societatea de Geografie din România

Elevii nemțeni s-au făcut remarcați la etapa națională a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare Științele Pământului, la care au participat 132 liceeni din toată țara. Competiția s-a desfășurat în perioada 18-22 aprilie 2018, la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Bistrița, județul Bistrița Năsăud.
Concursul a avut două probe: proba teoretică scrisă și proba practică; pentru fiecare disciplină din concurs (biologie, chimie, fizică și geografie) s-au acordat câte 25 puncte, pentru fiecare probă.
Conform informațiilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, din județul Neamț au participat doi elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț și un elev de la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț. Cel mai bun punctaj, 114 puncte, din cadrul echipei care a reprezentat județul Neamț, l-a obținut elevul Popescu Alexandru Nicolae, de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț.
S-a remarcat eleva Miron I. Raluca Andreea, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț, care a obținut un Premiu special, acordat de Societatea de Geografie din România, pentru 40 de puncte la disciplina geografie (rezultate cumulate de la proba teoretică și proba practică), profesor îndrumător, Alexandru Iacob, relatează ziarulceahlaul.ro