Home / Stiri / Locale / Intervenție dificilă de căutare a salvamontistului dispărut în munți

Intervenție dificilă de căutare a salvamontistului dispărut în munți

În cursul zilei de joi, echipaje ale Salvamont Suceava , Neamț și Vatra Dornei au reînceput căutările salvatorului montan Sorin Pandele, dispărut în avalanșa din Călimani în decembrie, anul trecut.
^La fața locului am găsit, din nefericire, un strat de zăpadă extrem de compactat, de duritatea cimentului, rezultatul mai multor avalanșe care s-au succedat în timpul iernii. Din punct de vedere al grosimii stratului – 5 metri, practic ne aflam la nivelul declanșării primei operațiuni de căutare. S-a sondat din nou, s-a căutat cu echipaje canine zona limitrofă, în masa jneapănului, unde zăpada s-a topit. Practic, din nou s-a făcut tot ce este posibil pentru găsirea celui dispărut^, a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.
Salvamontiștii din Suceava vor reveni în zonă din trei în trei zile să facă o evaluare. Oamenii muntelui estimează că stratul cimentat de zăpadă se va topi în trei săptămâni, poate o luna, în funcție de condițiile meteo. Salvamontiștii de la Dorna au instalat o cameră wireless, alimentată cu panouri solare și o sondă de probă pentru a putea vedea în timp real evoluția stratului de zăpadă.

Check Also

Procesiune neanunțată cu moaștele Cuvioasei Pasacheva în Neamț

Moaștele Cuvioasei Parascheva au fost purtate în județul Neamț în localitățile Roman, Piatra Neamț, Bodești, ...