Home / Stiri / Locale / Intervenție dificilă de căutare a salvamontistului dispărut în munți

Intervenție dificilă de căutare a salvamontistului dispărut în munți

În cursul zilei de joi, echipaje ale Salvamont Suceava , Neamț și Vatra Dornei au reînceput căutările salvatorului montan Sorin Pandele, dispărut în avalanșa din Călimani în decembrie, anul trecut.
^La fața locului am găsit, din nefericire, un strat de zăpadă extrem de compactat, de duritatea cimentului, rezultatul mai multor avalanșe care s-au succedat în timpul iernii. Din punct de vedere al grosimii stratului – 5 metri, practic ne aflam la nivelul declanșării primei operațiuni de căutare. S-a sondat din nou, s-a căutat cu echipaje canine zona limitrofă, în masa jneapănului, unde zăpada s-a topit. Practic, din nou s-a făcut tot ce este posibil pentru găsirea celui dispărut^, a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.
Salvamontiștii din Suceava vor reveni în zonă din trei în trei zile să facă o evaluare. Oamenii muntelui estimează că stratul cimentat de zăpadă se va topi în trei săptămâni, poate o luna, în funcție de condițiile meteo. Salvamontiștii de la Dorna au instalat o cameră wireless, alimentată cu panouri solare și o sondă de probă pentru a putea vedea în timp real evoluția stratului de zăpadă.

Check Also

COMUNICAT DE PRESĂ CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ 30.03.2020

COMUNICAT DE PRESĂ CONSILIUL JUDEȚEAN NEAMȚ 30.03.2020 Încă 8 milioane de lei de la bugetul ...