Home / Stiri / Locale / Locuri de muncă berechet în Spaţiul Economic European

Locuri de muncă berechet în Spaţiul Economic European

Record de joburi în Germania, respectiv 900, cele mai multe ca manipulant de mărfuri și șofer manipulare bagaje
În „Țara Lalelelor’’, nemțenii dispun de 180 de posturi vacante

În această perioadă, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.212 locuri de muncă vacante, majoritatea în Germania, respectiv 900.
Companiile nemțești dispun de 400 de posturi ca manipulant bagaje, 200 ca șofer manipulare bagaje, 53 de lăcătuș, 52 ca electrician, 51 de sudor, 50 ca instalator, 21 de șofer de camion, și 12 de bucătar. Mai sunt căte 10 ocupații de manipulant mărfuri și personal în domeniul gastronomic, plus 8 de demi chef de rang, 7 de dezvoltator software și alte 5 de ospătar pentru bachete și personal servire la bar. Tot firmele străine mai dispun de câte două joburi de îngrijitor de animale (bovine), mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, montator structuri din oțel și montator instalații electrice. În plus, se mai găsește câte un job de cosmetician, commis de partie, chef de partie, demi chef de partie, dezvoltator senior front-end, maseur, macaragiu și programator Full-Stack în dezvoltare de produse.
În “Țara Lalelelor”, nemțenii dispun de180 locuri de muncă, din care câte 50 le revin sortatorilor și împachetatorilor de bulbi de flori și operatorilor la mașini pentru bulbi de flori, precum și alte 25 de posturi de culegător de ciuperci, 20 ca operator mașini, 15 de culegător căpșuni și de 10 culegător de ardei. Tot aici mai sunt 5 posturi de culegător și sortator de flori și culegător afine. În Polonia, firmele oferă 41 de slujbe, respectiv 20 ca sudor MAG și câte 10 ca dulgher de cofrare și zidar. Nemțenii mai pot opta pentru un job de specialist în relații cu clienții. În Cehia există căte 15 posturi de forjor și operator CNC, iar în Norvegia 10 ocupații de instalator, câte 2 de consultant în microbiologie și măcelar/tranșator porci sau vite, plus o slujbă de consultant medicină geriatrică. Și în Finlanda, lucrătorii de la noi pot câștiga o pâine cinstită. Acolo există 10 posturi de manipulant stator, iar în Luxembourg alte 10 ca senior tehnician Chrome. Angajatorii iberici oferă 4 posturi ca muncitor fermă de porci, 3 de tehnician, 2 de șofer camion transport internațional și un post de supervisor fermă porci. Vecinii unguri pot încadra câte 5 mecanici auto și tinichigii carosieri. În Austria sunt 5 ocupații libere de hair-stylist, iar în Belgia este un post de inginer proiectant CAD.

Check Also

Procesiune neanunțată cu moaștele Cuvioasei Pasacheva în Neamț

Moaștele Cuvioasei Parascheva au fost purtate în județul Neamț în localitățile Roman, Piatra Neamț, Bodești, ...