Home / Actualitatea Nemteana / În atenţia pescarilor: de mâine – 60 de zile de prohibiţie (sursa : ZCH)

În atenţia pescarilor: de mâine – 60 de zile de prohibiţie (sursa : ZCH)

În toate toate habitatele piscicole naturale începe perioada de prohibiţie de mâine, 9 aprilie, excepţie făcând doar apele și bălțile de pescuit concesionate. Tot de mâine, jandarmii nemțeni vor intensifica acțiunile de verificare a respectării măsurilor de prohibiție.

„Prin Ordinul nr. 58/462/2021, din 12 martie 2021, privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021, a fost stabilită perioada de prohibiție generală. Astfel, au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie -7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie -7 iunie inclusiv, cu unele excepții”, a precizat Magdalena Muraru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ.

Cine nu respectă perioada de prohibiţie riscă o amendă de la 600 la 1.000 lei și reținerea și suspendarea permisului de pescuit pe o perioadă de 90 de zile. Pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui între 1 şi 3 ani.

Check Also

Știre actualizată. Bărbat găsit împușcat în mașină. Ipoteză plauzibilă: sinuciderea (sursa : ZCH)

Știre inițială: În urmă cu jumătate de oră, astăzi, 20 iulie, într-un autoturism parcat pe ...