Home / Actualitatea Nemteana / Noi restricții în mai multe comune din Neamț (Sursa : ZCH)

Noi restricții în mai multe comune din Neamț (Sursa : ZCH)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a decis instituirea unor noi măsuri restrictive în șase comune nemțene pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Astfel, începând de mâine, 24 aprilie, ora 8,00, pentru o perioadă de 14 zile sunt interzise spectacolele și concertele în Ghindăoani (incidență de 4,79 la mia de locuitori), Hangu (3,80), Bahna (3,58), Dulcești (3,53), Grințieș (3,38) și Girov (3,16). De asemenea, în aceste localități restaurantele, cafenele și toate celelalte unități de alimentație publică în care se prepară și se consumă produse alimentară rămân închise în această perioadă, cu excepția activității destinate persoanelor cazate în aceste unități, a teraselor și a livrărilor la domiciliu sau alte activități de tip take away.

Sunt interzise și activitățile de jocuri de noroc, cu excepția unităților ce comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, cu respectarea strictă a măsurilor sanitare de prevenție.

Restricții de circulație se vor aplica  în localitățile Ghindăoani și Boghicea. Într-o hotărâre separată a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care intră în vigoare mâine, 23 aprilie și este valabilă timp de 14 zile, se prevede că în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00 – 05,00, este interzisă circulația în afara gospodăriei.

În noaptea de 1 spre 2 mai, este permisă circulația exclusiv pentru participarea la slujba de Înviere.

Activitatea operatorilor economici ce desfășoară activități de comerț și prestări servicii se restrânge la intervalul orar 05,00-18,00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, doar pentru relația cu cei care fac livrări la domiciliu aceasta poate fi extinsă între orele18,00-05,00.

Check Also

Știre actualizată. Bărbat găsit împușcat în mașină. Ipoteză plauzibilă: sinuciderea (sursa : ZCH)

Știre inițială: În urmă cu jumătate de oră, astăzi, 20 iulie, într-un autoturism parcat pe ...