Home / Actualitatea Nemteana / Apa Serv primeşte 970.000 lei din bugetul judeţului pentru utilaje (sursa : ZCH)

Apa Serv primeşte 970.000 lei din bugetul judeţului pentru utilaje (sursa : ZCH)

În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Neamţ a fost aprobată cererea de acordare a unui ajutor de minimis pentru Compania Judeţeană Apa Serv în valoare de 966.940 de lei.

Suma va fi alocată într-o singură tranşă companiei judeţene de apă, ca aport de capital. Potrivit hotărârii CJ Neamţ, banii sunt destinați “exclusiv pentru achiziţionarea de utilaje multifuncţionale noi“. În referatul referitor la procedura de acordare se menţionează că cererea este justificată de faptul că Apa Serv “se confruntă cu o serie de probleme generate de numărul mare de avarii, remedierea acestora fiind dificilă datorită numărului insuficient de utilaje multifuncţionale“. Aceşti bani ar trebui să ajute la creşterea performanţei operaţionale acompaniei.

Bogdan Mușat, directorul general al Apa Serv, a precizat că urmează să fie cumpărate, prin licitaţie, 2 buldoexcavatoare şi 1 vidanjă, în acest moment fiind în lucru caietul de sarcini pentru licitaţie. Printre beneficiile achiziţionării acestor utilaje, aşa cum sunt precizate în procedura de acordare a ajutorului de minimis, menţionăm: “reducerea timpilor de intervenţie asupra echipamentelor şi a infrastructurii de apă-canal, reducerea timpilor de întreruperi pentru remedierea avariilor, reducerea pierderilor de apă şi a infiltraţiilor în reţeaua de canalizare şi a consumului de energie electrică“, pentru a creşte “productivitatea muncii“.

Check Also

Știre actualizată. Bărbat găsit împușcat în mașină. Ipoteză plauzibilă: sinuciderea (sursa : ZCH)

Știre inițială: În urmă cu jumătate de oră, astăzi, 20 iulie, într-un autoturism parcat pe ...